default-header

Geschiedenis

Meer dan 20 jaar runde Hay Soberjé het aardbeienteeltbedrijf dat hij had overgenomen van zijn vader. De focus lag op de teelt. Alle aardbeien gingen naar de veiling, die ze weer doorverkocht aan winkels. Steeds vaker liepen er mensen het veld op met de vraag of ze een bakje aardbeien konden kopen. Hay besloot een winkeltje in te richten in zijn schuur. Daar was behoefte aan!

Hay heeft zijn hele leven alles gespaard waar een aardbei op stond. Zijn hele familie zocht met hem mee. Altijd als er iemand op vakantie iets unieks zag werd het voor Hay gekocht. Zijn huis kwam erg vol te staan en Hay vond het zonde dat hij de enige was die ervan kon genieten. Samen met zijn zussen bouwde Hay een museum. Later kwam er een tuin bij waarin diverse aardbeienrassen stonden en het geheel kreeg een naam: Het Aardbeienland.

Joke ging de winkel in en Jaqueline ging aardbeienvlaaien maken en serveren. Hay zorgde voor de tuinen en bleef aardbeien telen. Hij zorgde altijd voor de allerzoetste rassen. De andere broers en zussen namen in hun vrije tijd ook wat taken op zich.

In 2018 besloten Hay, Joke en alle andere familieleden dat het tijd werd om met pensioen te gaan. Het werd rustig in het Aardbeienland. Maar het Aardbeienland was een toeristische trekker voor Horst! Stichting Berry Promotions werd in het leven geroepen!

Maykel en Peter van stichting JouTou, een sportzorgcentrum, gingen aan de slag in het Aardbeienland. Met behulp van de jongens van de stichting, gingen zij aan het renoveren. Deze vrijwilligers en dagbesteders werken dagelijks met veel plezier in “hun” park!